×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-06
Šonedēļ Siguldas novadā: vides izstādes atklāšana Inčukalnā, koncerti, gadatirgus Mālpilī un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā varēs apmeklēt kameroperas koncertuzdevumu bērniem, pasākuma cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” tikšanos, kā arī Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēto akciju, kurā interesenti varēs vairāk iepazīt, izzināt mūsu novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Savukārt sirsnīgus pārsteigumus un jauku atmosfēru varēs gūt Mātes dienai veltītajās aktivitātēs, bet sportisko garu izjust bezmaksas sporta nodarbībās.

 

Piektdien, 6. maijā

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

Plkst. 13.30 pie Inčukalna Tautas nama ar satiksmes ministra Tāļa Linkaita un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica dalību tiks atklāta vides izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā”, kas vēstīs par projekta “Rail Baltica” tapšanu Latvijā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 7. maijā

Plkst. 10.00 līdz 15.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies Mātes dienai veltīta radošā darbnīca, kuras laikā bērni un jaunieši varēs izveidotu mīļu apsveikumu un iepriecināt māmiņas, vecmāmiņas.

Plkst. 11.00 Lēdurgas dendroparkā notiks pasākumu cikls “Rīts ar literatūrzinātnieku”, kurā literatūrzinātniece Zita Kārkla iepazīstinās ar Mooru ģimenes trīs talantīgajiem bērniem no Lēdurgas, kuri savulaik darbojušies literatūrā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” norisināsies Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” kameroperas koncertizrāde bērniem “Ej nu ej”. Biļetes cena ir 12 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm un mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņiem – 40% atlaide. Atgādinām, ka biļetes uz koncertizrādi jāiegādājas katram apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma. Pasākums piemērots bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā atlaide netiek piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Lēdurgas bibliotēkā notiks Samantas Vilkas dzejoļu krājuma “Sapnis aiz horizonta” atvēršanas svētki un tikšanās ar autori.

 

Svētdien, 8. maijā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība “Vesela mugura”. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

No plkst. 10.00 līdz 17.00 Mālpils stadionā notiks pavasara gadatirgus, kurā pulcēsies vairāk nekā 100 dažādu tirgotāju no visiem Latvijas reģioniem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Inčukalna Tautas namā Mātes dienai veltītā koncertā pulcēsies Inčukalna pagasta bērni, jaunieši un viesmākslinieks Nikolajs Puzikovs. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Jaunajā pilī izskanēs mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu Māmiņdienas koncerts un izstādes atvēršana.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Akcijā “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” varēs iepazīt novada kulūrvēsturisko mantojumu un apmeklēt novada muižas un pilis. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Pie Inčukalna Tautas nama apskatāma vides izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā”, kas vēsta par projekta “Rail Baltica” tapšanu Latvijā. Izstādes atklāšana ar satiksmes ministra Tāļa Linkaita un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica dalību norisināsies piektdien plkst. 13.30.

Siguldas Jaunajā pilī skatāma mākslinieces Andas Daubures jeb anda_abstract gleznu izstāde “Digitālā plaisa”. Ekspozīcija caur abstraktajiem darbiem runā par cilvēku, dabu un mieru digitālajā laikmetā. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstāde “Maigās ilūzijas” un grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2021” nominēto un apbalvoto grāmatu izstāde, kuras scenogrāfijas autors ir Reinis Suhanovs.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Allažu Tautas namā skatāma mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”.

Inčukalna Tautas namā apskatāma Inčukalna mākslinieku kopas un Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu “Mākslas dienu 2022” izstāde “Otas trajektorija”.

Krimuldas Tautas namā eksponēta tautas lietišķās mākslas studijas “Krimulda” un “Sigulda” audēju darbu izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”.

Siguldas novada bibliotēkas apmeklētājiem pieejamas trīs ekspozīcijas – tematiskā izstāde “Kad Siguldā pavasaris” un literārā izstāde “Vislabākā”, “Neatkarības un patiesības spīts. Rakstniekam Dzintaram Sodumam – 100”.

Allažu bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Rīgas porcelāns”, kurā eksponēti 30.–90. gadu porcelāna izstrādājumi no Daces Saulītes privātās kolekcijas.

Inciema bibliotēkā eksponēta Mātes dienai veltīta tematiskā izstāde “Tev svētki!”, kā arī literārā izstāde “Rakstniekam Alfredam Dziļumam 115”.

Mālpils bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Prieks un lepnums par mūsu valsti”.

Mores bibliotēkā aplūkojamatematiskā izstāde “Mūžam zeme mana”.

Jūdažu Bibliotēkas un sabiedriskā centra apmeklētāji varēs apskatīt tematisko izstādi “Latvijas bagātības”.

Lēdurgas bibliotēkā piektdien un sestdien varēs apmeklēt Mātes dienai veltīto radošo darbnīcu “Mācies, dari un radi”. 6. maijā tā būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet 7. maijā – no plkst. 12.30 līdz 15.00. Ieejas maksa – zīmējums, dzejolis, stāsts vai vēstule “Mana mīļā vecmāmiņa!”. Tāpat bibliotēka piedāvā aplūkot literāro izstādi “Rakstniekam Alfredam Dziļumam – 115”.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma ekspozīcija “Pavasara izstāde”.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ekspozīcija ir kā veltījums rakstniekam un fabulistam Pērsietim viņa 160. jubilejā. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

 

Vienlaikus informējam, ka no piektdienas, 6. maija, Siguldas Svētku laukumā notiks skolēnu sporta un prāta spēļu “Zelta Zivtiņas čempionāta” pilsētiņas uzbūve un teritorijas iekārtošana. “Zelta Zivtiņas čempionāta” fināls Siguldā norisināsies no 10. līdz 27. maijam. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi