×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-03
Šonedēļ Siguldas novadā: “Atvērtās dienas laukos”, bērnu svētki Lēdurgā, koncerti un citas norises

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā tiek piedāvāts plašs norišu klāsts, kurā sev aizraujošas nodarbes atradīs gan mazākie novadnieki un viesi, gan pieaugušie. Šonedēļ notiks ģimeniskas aktivitātes gan Lēdurgā, kas aicina uz bērnu svētkiem “Ieskandinot vasaru!”, gan Mālpilī, kur notiks aktīvās atpūtas diena “Skrējiens vasarā”. Šonedēļ viesos uzņems arī Krimuldas muiža un radošā darbnīca “Daina Textile” pasākumā “Atvērtās dienas laukos”, bet koncertus piedāvās baudīt Turaidas muzejrezervāts, bērnu vokālā grupa “Zibsnis” un jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte”. Tāpat nedēļas nogalē neiztikt arī bez sportiskām aktivitātēm.

 

Piektdien, 3. jūnijā

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība Spēka zālē cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņiem – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 18.00 Siguldas pils paviljonā labākajiem novada sportistiem, komandām un treneriem tiks pasniegtas “Siguldas novada Gada balvas sportā 2021”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 4. jūnijā

Plkst. 9.00 Turaidas muzejrezervātā sāksies informācijas diena. Tās laikā viesi varēs uzzināt par aktualitātēm Turaidas muzejrezervātā, dalīties pieredzē un piedalīties izzinošās pastaigās kopā ar muzeja speciālistiem. Dalības maksa – 5 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 9.00 Fischer slēpošanas centrā tiks dots starts pirmajam Baltijas ultra čempionātam šosejas riteņbraukšanā 430 un 800 kilometru garās distancēs. Prognozējams, ka dalībnieki finišēs vēlākais 6. jūnija rītā turpat Fischer slēpošanas centrā.

No plkst. 9.00 līdz 17.00 Latvijas apceļošanas un iepazīšanas pasākuma “Atvērtās dienas laukos” būs iespēja viesoties radošajā darbnīcā “Daina Textile” Mālpilī un iepazīt aušanas procesu, aplūkot tekstila darbus un tos iegādāties ar 10% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta skolā sāksies sacensību “Basketball skill challenge” 2. posms.

No plkst. 12.00 viesos gaidīs arī Krimuldas muiža, kas ir sagatavojusi īpašu norišu programmu pasākuma “Atvērtās dienas laukos” laikā. No plkst. 12.00 līdz 13.00 apmeklētājiem būs iespēja izzināt Krimuldas sanatorijas vēsturi, bet no plkst. 13.00 līdz 15.00 varēs baudīt maltīti muižas svinību zālē ar terasi, kur tiks pasniegti īpaši gatavoti ēdieni 19. gadsimta noskaņās. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Turaidas muzejrezervāta dziesmu dārzā notiks brīvdabas koncerts “Ar putniem pļavā”. Brīvdabas koncertā iesaistīsies vokālā grupa “Putni”, komponiste Madara Pētersone, saksofonists Arvīds Kazlausks, pūšaminstrumentāliste Ieva Nīmane, rakstnieks un putnu fotogrāfs Rvīns Varde. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta ieejas biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 6 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Siguldas pagasta Kultūras nama pagalmā tiks ieskandināts bērnu vokālās grupas “Zibsnis” vadītāja, komponista un dzejnieka Ata Priedīša 70. jubilejas gads. Koncertā varēs dzirdēt viņa komponētās dziesmas bērnu vokālās grupas “Zibsnis” izpildījumā, kā arī iepazīties ar jaunāko A. Priedīša dzejas krājumu “Skrējiens kopā ar mirkļiem”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Inčukalna Tautas namā tiks atklāta Inčukalna Mākslinieku kopas mākslinieces Ievas Kalniņas jubilejas izstāde.

Plkst. 20.00 jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte” aicina uz koncertu “Laimes spēle”. Koncerts notiks bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” Šveices ielā 13, Siguldā. Biļetes cena – 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā 2 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 5. jūnijā

Plkst. 9.00 Siguldā, kroketa klubā “SIG-LIG”, tiks dots starts “Latvijas sieviešu golfa kroketa čempionāta 2022” finālam, kurā piedalīsies 8 dalībnieces, tai skaitā iepriekšējo gadu čempiones – Aija Usāne un Līga Usāne no kroketa kluba “SIG-LIG” (Sigulda). Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 Mālpils tirgus laukumā sāksies reģistrēšanās aktīvās atpūtas dienai “Skrējiens vasarā”. Plkst. 11.00–14.00 gaidāmas šķēršļu stafetes mazākajiem ķipariem un radošās darbnīcas, bet plkst. 14.30 – veiksmīgāko dalībnieku apbalvošana.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība “Vesela mugura”. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 10.00 Lēdurgas estrādē ar Lēdurgas Kultūras nama bērnu kolektīvu koncertu iesāksies bērnu svētki “Ieskandinot vasaru!”. Plkst. 11.00–14.00 gaidāmas radošas un izglītojošas aktivitātes, plkst. 12.00–14.00 ziepju burbuļu diskotēka kopā ar DJ Mareku Motti un “Disney” tēliem, plkst. 17.00 Inčukalna amatierteātra izrāde “Zaļie mati” pēc K. Goldoni lugas “Viesnīcniece” motīviem. Biļetes cena – 3 eiro.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas svētku laukumā šajā nedēļā darboties uzsāka atrakciju parks “Annels”, kas piedāvā atpūtu un izklaidi visai ģimenei. Atrakciju parka darba laiks darbdienās ir no plkst. 12.00 līdz 22.00 un brīvdienās no plkst. 11.00 līdz 22.00.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “Nabassaite”, kurā skatāmi stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska mākslas darbi, kuri tapuši, iedvesmojoties no Gaujas. Izstāde apskatāma Siguldas Jaunās pils darba laikā – darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas pils dārzā var aplūkot Latvijas keramiķu izstādi “Runā ar mani”. Izstāde ir 19 keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā. Tie ir mākslinieku pieredzes stāsti, atstāti faktūrās – raupjās, grubuļainās vai tieši otrādi, maigi nogludinātās glazētās virsmās. Izstādes darbi ir šo sarunu fiksācijas keramikas materiālā, kas tagad dodas pretī sarunai ar katru, kas ir gatavs tam pieskarties.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās var iepazīt siguldieša Jevgeņija Einberga metāla skulptūru izstādi “Metāls kā mīlestība”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma izstāde “Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi”, kurā eksponēti Ata Ieviņa radītie vizuālie stāsti.

Mālpils Kultūras centrā skatāma gleznotāja Alekseja Naumova ainavu izstāde “Pasaules ainavas un Parīzes dārzi un parki”.

Allažu Tautas namā aplūkojama mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma novadnieka Ata Ieviņa dubultizstāde “Mana rakstniecības vēsture”/“Kolāžas”, kā arī zviedru mākslinieces Stīnas Virsēnas ilustrāciju izstāde ar Astridas Lindgrēnas citātiem “Bez vardarbības”.

Allažu bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Rīgas porcelāns”, kurā eksponēti 30.–90. gadu porcelāna izstrādājumi no Daces Saulītes privātās kolekcijas.

Inčukalna bibliotēkā apskatāmas literārās izstādes “Dzejniekam, publicistam un rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60”, “Rakstniekam Laimonim Puram – 100”, kā arī tematiskā izstāde “Visa laba Jāņu zāle…”.

Inciema bibliotēkā apskatāma Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīta tematiskā izstāde “Tikai laimīgi bērni izaug stipri un veseli”.

Krimuldas bibliotēkā apskatāmas tematiskās izstādes “Vasara zied: ziedu un augu nozīme un to izmantošana”, “Jāņu dienas tradīcijas” un “Kad saulīte rotājās”, kā arī literārās izstādes “Grāmata zied” un “Pastaiga paplašinātajā telpā. Rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60”.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” apskatāma Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde “Noslēpums”.

Inčukalna Mākslas un mūzikas skolā eksponēta izstāde “Mēs pret karu”, kurā apskatāmi Inčukalna un Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas audzēkņu radītie darbi.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi