×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-09
Šonedēļ Siguldas novadā: “Siguldas devona” 5. sezonas atklāšana, “GreenFest’22” un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā valdīs neaprakstāma atmosfēra – īsta jaunas sezonas atklāšana, ko ieskandinās skaisti koncerti – Aijas Andrejevas enerģijas piepildītais un Jāņa Šipkēvica miera iedvesmotais. Šajā nedēļas nogalē apkārt valdīs Dzejas dienu noskaņa, Siguldā atgriezīsies festivāls “GreenFest’22”, un ikvienu priecēs dažādi tirdziņi, sporta un citas norises. Nedēļas nogale, kura uzskatāmi pierāda, ka rudens pasākumu pārbagātība neatpaliek no burvīgās piedzīvotās vasaras.

 

 

Piektdien, 9. septembrī

Plkst. 10.00 tikšanās bērniem ar dzejnieku Kārli Vērdiņu Siguldas novada bibliotēkā. Dzejas dienas “Dzeja vieno”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies radošās pēcpusdienas bērniem Dzejas dienu laikā “Aizkrāsotā dzeja”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 pie Inčukalna Tautas nama notiks Dzejas dienas pasākums “Satikšanās Dzejas garšā”. Tikšanās ar novada dzejniekiem un literatūrzinātnieku Viesturu Vecgrāvi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks izstādes “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?” atvēršana. Tās pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 kultūras centra “Siguldas devons” 5. sezonas atklāšanas programmas ietvaros norisināsies Aijas Andrejevas un “Very Cool People” koncerts jaudīgā koncertprogrammā “Vudstokas renesanse”. Īpašie viesi no Lietuvas grupa “Antikvariniai Kašpirovskio dantys”. Ieeja koncertā – 20 līdz 25 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā 20% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasē, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā Dzejas dienu akcija “Sirds uz perona”.

Plkst. 20.00 veikparkā “Wake Mālpils” notiks Klusā diskotēka. Par šī vakara skaņu pasauli rūpēsies dīdžeji, kuri spēlēs tikai hitus. Biļetes cena – 10 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 10. septembrī

Plkst. 8.00 Siguldas tirgū Lieltirgus diena kopā ar “Mūsu bio tirgu”.

Plkst. 9.00 Stacijas un Raunas ielas krustojumā pie Siguldas tirgus Dubultprieka tirdziņš.

No plkst. 10.00 Siguldas tirgū  ar diskusijām un pop-up kafejnīcu norisināsies zaļā dzīvesveida festivāls “GreenFest’22”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 10.00 kultūras centrā “Siguldas devons” varēs baudīt sarunu brokastis par atdzeju.

Plkst. 10.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies pirmais Siguldas novada Kultūras forums, kas iecerēts kā iedvesmas stāsts. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” notiks Latvijas čempionāts golfa kroketā, A grupas spēles un Latvijas čempionāts golfa kroketā jauniešiem U-14 un U-21 grupā.

Plkst. 11.00 Lēdurgas disku golfa parkā  norisināsies disku golfa sacensību “Lēdurga Open” 3. posms. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 kultūras centra “Siguldas devons” notiks viens no 5. sezonas atklāšanas pasākumiem – teksta grupas “Orbīta” skaņas un gaismas instalācijas atklāšana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Siguldas novada pašvaldības apbalvojuma “Gada balva kultūrā” pasniegšanas ceremonija, tajā par nesavtīgu darbu un ieguldījumu kultūras jomā tiks cildināti 12 laureāti.  Pēc svinīgās godināšanas izskanēs koncerts “Shipsea. Apgaismo mani”. Ieeja pasākumā bez maksas un ikvienam interesentam. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Lēdurgas dendroparka teritorijā, pie Mudurgu akmens, norisināsies pikniks un dejas kopā ar grupu “Divas balsis”. Aicināts ikviens interesents, ņemot līdzi savu piknika grozu un sēžammaisu vai pledu. Piknika laikā darbosies arī bufete. Ieeja pasākumā pēc Lēdurgas dendroparka cenrāža.

Plkst. 20.00 “Dabas rezidencē” Krišjāņa Valdemāra ielā 3A, Siguldā, turpināsies festivāla “GreenFest’22” aktivitātes, un izskanēs Uģa Prauliņa koncerts “Green channelling”, bet plkst. 21.30 demonstrēs īsfilmas “Mij_iedarbība” pirmizrādi. Ieejas maksa Uģa Prauliņa koncertā “Green channelling” ir 10 eiro. Biļetes varēs iegādāties “Dabas rezidencē” pirms koncerta sākuma. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 11. septembrī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas Aquafitmat nodarbība. Nodarbība notiek kopā ar treneri Ievu Ozoliņu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons”, lai piedalītos dažādās Ģimenes dienas aktivitātēs, pulcēsies gan lieli, gan mazi novadnieki. Ģimeņu dienā vecāki kopā ar bērniem varēs pavadīt dienu, ko caurvīs iespēja iepazīt latviešu oriģinālliteratūru filmā, radošās aktivitātēs, spēlē un izrādē. Visas Ģimeņu dienas aktivitātes ir bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā no ceturtdienas aplūkojama mākslinieces Ērikas Zuteres izstāde “Klusējošie stāsti”. Ekspozīcija ir mākslinieces vizuāli taktilas pārdomas ar spēles elementiem.

Kultūras centrā “Siguldas devons” no piektdienas būs skatāma izstāde “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?”. Tās pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē.

Siguldas Jaunās pils pagrabstāva Velvju zālē apskatāma “Grafikas vasaras skolas 2022” dalībnieku kopizstāde. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās vēl līdz 15. septembrim aplūkojama novadnieka Māra Pladara ekspozīcija.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā skatāma Inetas Freidenfeldes personālizstāde “Pilsētas eņģeļi vol. X”.  Izstāde piektdien būs apskatāma no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdien – no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Mālpils Kultūras centrā eksponēta Vara Lamstera izstāde “7jūras”.

Inčukalna Tautas namā izstādīta gleznotāja un Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojamas vairākas  izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Tautasdziesma Dainu kalnā”, “Vienotais laiks. Gunāram Krollim – 90” un “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” vēl līdz septembra beigām aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi