×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-14
Šonedēļ Siguldas novadā: “Latvian Voices” koncerts, orientēšanās seriāls un citas interesantas norises

Šajās brīvdienās Siguldas novads piedāvā turpināt izbaudīt rudeni visā tā krāšņumā – gan pastaigās pa krāsainām rudens lapām, gan dažādos koncertos. Mūzikas cienītājiem tiek piedāvāti dažādi koncerti, sportot gribētājiem – aktivitātes visām gaumēm, mākslas baudītājiem – izstādes atklāšanas prieks. Siguldas novads rudenī ir labākā vieta, kur satikties.

 

Piektdien, 14. oktobrī

Plkst. 10.00 Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra pasākuma “Laukiem būt!” informatīvā diena “Zoom” tiešsaistes platformā. Plašāka informācija skatāma šeit.

Plkst. 10.00 Inčukalna Tautas namā viesosies Latvijas Leļļu teātris ar izrādi “Sprīdītis”. Izrādes garums 1 stunda un 30 minūtes, un uz to aicināti gan lieli, gan mazi skatītāji. Biļetes cena 3 eiro. Plašāka informācija skatāma šeit.

Plkst. 12.00 notiks bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 18.00 sadarbībā ar Labklājības ministriju un Norvēģijas vēstniecību kinoteātrī “Lora” norisināsies izglītojošs bezmaksas pasākums un diskusiju cikls “Kino dienas”. Pēc diskusijām tiks demonstrēta mākslas filma “Ellings”. Plašāka informācija skatāma šeit.

 

Sestdien, 15. oktobrī

Plkst. 9.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks “Siguldas spieķis”, loka šaušanas 1. posms.

Plkst. 9.30 Siguldas 1. pamatskolā norisināsies džudo sacensības bērniem “Judo friends” 2. posms.

Plkst. 12.00 Tautas orientēšanās seriāls “Siguldas kompass 2022” Kārļzemniekos.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā skanēs Rietumeiropas un Latvijas skaņu gleznas akustiskā koncertprogrammā “Capriccio!”, ko atskaņos Baiba Renerte, Mārcis Kuplis, Rūta Īzāka-Mača un Ilze Kundziņa. Pasākums norisināsies no plkst. 18.00 līdz 19.30, ierašanās no plkst. 17.00. Biļetes cena – no 25 līdz 30 eiro. Biļešu rezervācija, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 vai rakstot uz e-pasta adresi info@krimuldasmuiza.lv. Plašāka informācija skatāma šeit.

Plkst. 18.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” izskanēs vokālās grupas “Latvian Voices” koncertprogramma “Jo dziedāju, jo skanēja”. Ieeja koncertā – no 12 līdz 20 eiro, arSiguldas novada ID karti iemērojas 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm un mākslu skolas “Baltais flīģelis” izglītojamajiem – 40%. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasē, tostarp tiešsaistē šeitPlašāka informācija skatāma šeit.

Plkst. 19.00 Krimuldas baznīcā nosirsināsies “Klusais koncerts”. Tajā uzstāsies ansamblis “Trio Metamorfoze”, kas izpildīs slavenā amerikāņu minimālista Filipa Glāsa skaņdarbu “Metamorfozes”, kā arī Madaras Pētersones īpaši šim koncertam radīto skaņdarbu divām flautām, klavierēm un elektronikai. Plašāka informācija skatāma šeit.

 

Svētdien, 16. oktobrī

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā notiks atklātais Siguldas novada čempionāts novusā sestais posms. Dalības maksa 5 eiro no dalībnieka, ar Siguldas novada ID karti – 20% atlaide dalības maksai. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Krimuldas Tautas namā notiks deju un ritma vingrinājumu nodarbība “Dzīves ritmu daudzveidība”. Tā notiek Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” ietvaros.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieku Rutas Līnītes un Kārļa Siliņa darbu izstāde “KOPĀ. ABI”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā risināsies deju un ritma vingrinājumu nodarbība “Dzīves ritmu daudzveidība”. Nodarbība notiek Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” ietvaros.

 

Izstādes un citas norises

Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama jaunās igauņu mākslinieces Marīlisas Teinfeldes-Grinsas izstāde “Mēs tiksimies vēlreiz tur, kur dzeltenais lauks šķērso rozā ceļu”.

Mālpils Kultūras centrā skatāma mākslinieku plenēra “Mergupes krāsās” darbu izstāde. Tajā  eksponēti 11 profesionālu mākslinieku darbi. Tāpat no svētdienas kultūras centrā var iepazīties ar Rutas Līnītes un Kārļa Siliņa darbiem, kas aplūkojami izstādē “KOPĀ. ABI”.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama izstāde “Foto stāsts”. Tajā eksponētas iedzīvotāju iesūtītās fotogrāfijas ar Inčukalna pagasta atainojumu.

Siguldas Jaunās pils salonā vēl tikai šajā nedēļas nogalē skatāma Ērikas Zuteres izstāde “Klusējošie stāsti”. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. 

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma pedagogu mākslas darbu izstāde “Pedagogs tuvplānā”.

Allažu Tautas namā eksponēta Elīzas Kleines-Šablinskas izstāde “Ēdene”. Izstādē “Ēdene” aplūkojama gan glezniecība tekstilā, gan tradicionālā formā – uz audekla.

Turaidas muzejrezervātā līdz oktobra beigām aplūkojamas vairākas izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Pārvaldnieka vecā dzīvojamā māja”, “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un “Tautasdziesma Dainu kalnā”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.’

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi