×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-12
Šonedēļ Siguldas novadā: Veselības diena, Māmiņdienas pasākumi un citi aizraujoši notikumi

Šīs brīvdienas būs pārpildītas ar dažādām norisēm – tās sniegs iespēju izbaudīt dabas skaistumu, uzlādēt sevi ar svaigu gaisu un smelties iedvesmu no saules stariem. Sporta mīļi un aktīvisti varēs piedalīties dažādās aktivitātēs – Veselības diena piedāvās orientēties un iepazīt novadu, piedalīties MTB sacensībās. Tāpat būs iespēja pārbaudīt savu veselības stāvokli un baudīt Māmiņdienai veltītus pasākumus. Šī nedēļas nogale Siguldas novadā būs piepildīta ar aizraujošiem notikumiem, kas iedvesmos jauniem darbiem.

 

Piektdien, 12. maijā

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies radošā pēcpusdiena bērniem “Dāvana māmiņai”. Aktivitātes bibliotēkā norisināsies līdz plkst. 17.00.

Plkst. 15.00 Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās, kur aplūkojama izstāde “Sateseles pilskalna stāsts”, notiks tikšanās ar Turaidas muzejrezervāta speciālistiem.

Plkst. 18.00 mākslu skolā “Baltais flīģelis” izskanēs pavasara koncerts. Tajā piedalīsies mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi un pedagogi.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja apmeklēt grupas “Līvi” labāko dziesmu koncertu “Dzintara Mēness”. Biļetes cena – no 15 līdz 25 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Sestdien, 13. maijā

Plkst. 8.00 pie Krimuldas Tautas nama norisināsies Pavasara gadatirgus.

Plkst. 10.00 septiņās vietās novadā notiks Veselības diena, kas būs piemērota visai ģimenei un ļaus iesaistīties dažādām paaudzēm. Iedzīvotāji varēs ne tikai pārbaudīt savu veselības stāvokli, veicot bezmaksas eksprestestus, bet arī uzzināt noderīgu informāciju, uzklausot ekspertu viedokli lekcijās, un kopīgi pavadīt laiku sportiskās aktivitātēs. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Siguldā risināsies Gaujas Nacionālā parka fonda organizētais pārgājiens “Nogāžu – gravu mežu noslēpumi” kopā ar eksperti Ilzi Kukāri. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Skulmju dzimtas mājās Mālpils pagastā būs iespēja apmeklēt cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” maija tikšanos. Literatūrzinātniece Signe Raudive stāstīs par pētījumu, kas publiski izskanēs pirmo reizi – “Sievietes grāmatnieces 20. gs. 20.–30. gadu Latvijā”. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies trīs praktiskās nodarbības ar ārsti, pediatri-osteopāti Andu Polnu “Kā labāk vecākiem organizēt ikdienu bērnam ar hiperkustīgām un padevīgām locītavām muskuļu spēka attīstībai un stājas stiprināšanai”; “Kā saprast, ka bērnam ir padevīgas locītavas: ir neveiklas un lēnākas kustības; pēdas liek vairāk uz centru; sēž vairāk “vardes” pozā vai sakņupis ar apaļu muguru; ātri nogurst, sāp kājas, nevar tālu pastaigāt; nevēlas braukt ar velosipēdu”. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā gaidāma Ģimenes diena, kuras laikā notiks lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” noslēguma nodarbība.

No plkst. 12.00 līdz 16.00 “Siguldas Zoo” Krimuldas pagastā norisināsies ēst gatavošanas meistarklase ar McZelmiņu un Mariju. Šiverīgā McZelmiņa aicina ģimenes pieteikties uz svētku pusdienu gatavošanu un sarunām draudzīgā gaisotnē. Plašāka informācija.

Plkst. 13.30 Siguldas novada bibliotēka aicina apmeklēt radošo pēcpusdienu bērniem “Dāvana māmiņai”.

No plkst. 13.00 paralēli Veselības dienu piedāvājumam Krimuldas Sporta centrā norisināsies arī svinīgā stadiona atvēršana, kas piedāvās iespēju piedalīties dažādās aktivitātēs.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks demonstrēta Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra studijas pirmizrāde – Ērika Vilsona lugas “Īkstīte” iestudējums. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” improvizācijas teātris “Divas” aicina uz izrādi. Piedalās: Elīna Geida, Anete Bendika; īpašais viesis: Rūta Dvinska. Biļetes cena ir 12–15 eiro, tās var iegādāties tiešsaistē.

No plkst. 19.00 trīs muzeji un ekspozīcijas Siguldas novadā gaidīs Muzeju nakts apmeklētājus. Ieplāno doties uz Skulmju dzimtas mājām, Anšlava Eglīša ekspozīciju un Veco datoru muzeju Siguldā. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 14. maijā

No plkst. 9.00 Fischer slēpošanas centrā pulcēsies “Latvijas valsts mežu” MTB maratona dalībnieki. Iedzīvotājiem un novada viesiem jāņem vērā, ka saistībā ar sacensību norisi plkst. 8.00–17.00 satiksmei tiks slēgts Lorupes ceļš (V96) un ceļš no Fischer slēpošanas centra līdz kājnieku tiltam pār Gauju. Savukārt plkst. 13.00–14.00 tiks ierobežota gājēju plūsma uz Krimuldas serpentīnceļa. Ņemot vērā, ka velobrauciena maršruti ved caur Gaujas Nacionālā parka takām, aicinām gājējus būs uzmanīgiem sacensību maršrutos! Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Mālpils stadionā būs iespēja apmeklēt Pavasara gadatirgu.

Plkst. 11.00 Inčukalna Tautas namā notiks Mātes dienas koncerts “Māmiņ, es tev dāvinu…”.

Plkst. 12.00 Siguldas Jaunajā pilī notiks zēnu koncerts un māmiņām veltīta izstāde. Piedalās “Baltā flīģeļa” Mūzikas un Mākslas nodaļas audzēkņi un pedagogi.

No plkst. 12.00 līdz 18.00 ģimenes aicinātas uz Māmiņdienas pasākumu Raganā, Krimuldas Tautas namā. Plašāka informācija.

 

Izstādes

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieka Jāņa Puriņa personālizstāde “Dabiska dzīves izpausme”. Ekspozīcijas apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz mēneša beigām apskatāma Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde “Troksnis”.

Mālpils Kultūras centrā var aplūkot Latvijā pazīstamas un iemīļotas tekstilmākslinieces Dzintras Vilks darbu izstāde “Mani četri gadalaiki”.

Krimuldas bibliotēkā skatāmas vairākas literārās izstādes – “Dārza darbi pavasarī” un “Tulkošana – amats un māksla. Tulkotājai Silvijai Bricei – 60”.

Allažu bibliotēkā var aplūkot tematisko izstādi “Allažu bibliotēka laiku lokos!” un Vijas Vāveres foto izstāde “Rudais un pavasaris!”.

Inciema bibliotēkā skatāma tematiska izstāde “Nāc nākdama Liela diena” un novadpētniecības izstāde “Atskats vēsturē”.

Siguldas novada bibliotēkā var aplūkot vairākas izstādes – ceļojošā izstādi “Muminu ģimene no Somijas”, literāro izstādi bērniem “Noķer savu lieldienu zaķi”, “Putni atlido” un “Par dzejas neizbeigšanos. Novadniecei valodniecei, literatūrzinātniecei, kritiķei Rutai Veidemanei – 90”, kā arī akcijas “Misija – Krupis. Izglāb princi!” izstāde.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi