×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 4. maijs
Šodien sveicam: Vizbulīte, Viola, Vijolīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-14
Ieviešot jauno ID karšu projektu, līdz gada beigām pārtrauks izsniegt siguldiešu ID kartes

Siguldas novada pašvaldība šī gada nogalē plāno īstenot Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju identifikācijas karšu projektu ar jaunas tehnoloģijas kartēm, paredzot plašākas izmantošanas iespējas gan sabiedriskajā transportā, gan izglītības iestādēs, bibliotēkās un citur. Projekts paredz, ka iedzīvotāju līdz šim izmantotās ID kartes ar magnētisko joslu tiks nomainītas uz bezkontakta kartēm. Projekta pārejas posmā līdz gada beigām ID kartes izsniegtas netiks.

“Siguldieši ir vienīgie Latvijā, kuri savu piederību novadam var apliecināt ar unikālām ID kartēm. Četru gadu laikā projektam ir pievienojušies vairāk nekā 70% novada iedzīvotāju, tādējādi esam guvuši pārliecību, ka projekts ir nepieciešams un vēlamies to pilnveidot, lai novadniekiem ikdiena kļūtu vēl ērtāka”, projektu vērtē Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Ieviešot jaunās bezkontakta ID kartes, iedzīvotājiem pakāpeniski kartes būs jānomaina, jo šobrīd izmantotās kartes ar magnētisko joslu pēc noteiktā pārejas perioda vairs nebūs derīgas.

Jaunās ID kartes saturēs plašāku informāciju par tās īpašnieku, tajā skaitā īpašnieka fotogrāfiju, kas tiks izvietota kartes aizmugurē, un ļaus pakalpojumu sniedzējiem identificēt, vai ID karšu programmas priekšrocību izmanto noteikumos paredzētais kartes īpašnieks.

Jau ziņots, ka Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji siguldiešu ID karti saņēma, sākot no 2011.gada 30.maija. Ar šīm kartēm iespējams saņemt dažādas priekšrocības, apmeklējot kultūras un sporta pasākumus, izmantot dažādus pašvaldības iestāžu pakalpojums, savukārt, pateicoties novada uzņēmēju atbalstam, iedzīvotāji ar novada identifikācijas kartēm var izdevīgāk iegādāties preces un pakalpojumus. Šī gada nogalē plānots ieviest jaunu ID karšu tehnisko risinājumu, lai karte sniegtu vēl vairāk iespēju gan sabiedriskajā transportā, gan izglītības iestādēs, gan bibliotēkās un citviet. Uz 2015.gada 1.septembri Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju identifikācijas karti saņēmuši 12 739 novadnieki no 6 gadu vecuma, bet kopumā novadā uz 2015.gada 1.janvāri deklarēti 18 346 iedzīvotāji.


© www.sigulda.lv


Pasākumi