×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-01
Aizvadīts „S!-Fischer” skolēnu čempionāta slēpošanā otrais posms

Piektdien, 29.janvārī, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā rudenīgajos laika apstākļos tika aizvadīts otrais posms „S!Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā, kas pulcēja vairāk nekā divsimt jaunos slēpotājus no visas Latvijas.

Dalībnieki, izņemot pašu jaunāko grupu – S10 un V10 –, sacentās brīvajā stilā un atkarībā no grupas veica dažāda garuma distances, pašiem mazākajiem slēpojot 600 metrus, bet pati garākā bija 4,8 kilometru distance V18 grupas puišiem.

No desmit grupām tieši pusē – piecās – uzvarēja madonieši, kuriem arī lielākais godalgoto vietu skaits, divas reizes uz augstākā pakāpiena kāpa mājinieki siguldieši, bet pa vienai uzvarai nopelnīja Ugāle, Vecpiebalga un Daugavpils. Labākos apbalvot bija ieradies arī sportiskais Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Šoreiz bija pavisam pretēji laika apstākļi nekā pirmajā posmā pirms divām nedēļām. Ja 15.janvārī bija kārtīgs sals, saulains, kā arī pamatīgi un skaisti sasnidzis, tad vakar temperatūra bija plusos, apmācies, īsi pirms sacensībām pat spēcīgi uzlija, līdz ar to arī apkārtnē no sniega nebija ne miņas. Taču sacensības varēja notikt, jo siguldieši ir parūpējušies par saldējamo iekārtu, kas arī nodrošināja sniegu trasē.

Augstākās vietas ieņēma ikdienā slēpošanā trenējušies dalībnieki, kuriem konkurenci sastādīja arī citu sporta veidu pārstāvji – tramplīnlēkšanas, ziemeļu divcīņas, kalnu slēpošanas un citiem, taču zināmu daļu veidoja arī slēpotāji –entuziasti, kuri bija priecīgi par savu progresu, pēdējo divu nedēļu laikā laiku savas grupas distancē uzlabojot par pāris minūtēm.

Jaunākajā grupā (2005.gads un jaunāki) bija viskuplākais dalībnieku skaits – 39 meitenes un 46 puiši. Meitenēm 600 metru klasikā pirmajā trijniekā bija tās pašas dalībnieces, tikai Madara Veckalniņa šoreiz apsteidza Esteri Volfu cīņā par otro vietu. Atkal ātrākā bija ugāliete no Talsu Biatlona kluba Karīna Bernāne. Sākuma šķita, ka trijniekā būs izmaiņas, bet lejasciemiete Elizabete Galvāne līderes tempu pirmajā aplī uz beigām nespēja noturēt, finišā  pietrūka 0,4 sekundes līdz trešajai vietai. Puišiem atkal ātrāko laiku uzrādīja Rainers Upenieks, taču madonietis slidsoli bija pielietojis par daudz – ne tikai līkumos apdzīšanā, bet arī nedaudz taisnajās daļās, līdz ar to viņš tika diskvalificēts, bet pirmā vieta taisnīgi tika piešķirta siguldietim Helvijam Kārkliņam. Pāris vietas augstāk šoreiz ierindojās otro vietu ieguvušais talsinieks Rainers Balodis, bet Madonai vietu trijniekā nodrošināja Bruno Bīrītis.

S12 grupā (2003./2004.gadā dzimušie) atkal ātrāko soli trasē demonstrēja madoniete Līva Šahno, taču kritiens otrajā aplī patraucēja tikt pie otrās uzvaras, priekšā palaižot par gadu jaunāko skolas biedreni no Madonas 1.vidusskolas Lību Igauni, kas šajā gadā sevi pieteikusi kā līderi S12 grupā Latvijas čempionāta pirmajā posmā. Četru dalībnieču sīvajā konkurencē par trešo vietu nedaudz ātrāka bija vecpiebaldziete Marta Pundure, bet iekļūšanu trijniekā palaida garām ātri slēpojošo Ērika Jermacāne no Lejasciema, jo piedzīvoja kritienu, turklāt divas reizes. Puišiem visu trijnieku aizņēma Madonas 1.vidusskolas audzēkņi. Atkal nepārspēts bija madonietis Lauris Kaparkalējs, kas aiz sevis atstāja par gadu jaunākos skolas biedrus Gustavu Sinātu un Silvestru Švaukstu, kuru starpā līdz šim priekšā bijis Silvestrs.

Iedvesmojusies no uzvaras Siguldas tautas slēpojumā, Raivja Zīmeļa audzēkne un pagājušā posma trešās vietas ieguvēja Kristīne Brunere no Siguldas 1,2 kilometru distancē brīvajā stilā S14 grupā (2001./2002.gadā dzimušie) neļāva nevienai sevi apsteigt, kamēr abu madoniešu sīvajā cīņā par otro vietu Elizabete Paura par 0,6 sekundēm apsteidza sprinta uzvarētāju Kimu Krūmiņu. Puišiem 2,4 kilometros otro uzvaru izcīnīja favorīts Niks Saulītis no Madonas Valsts ģimnāzijas, bet viņa skolas biedra un pagājušā posma otrās vietas ieguvēja Uvja Akmentiņa nepiedalīšanās rezultātā pa vienai pozīcijai uz augšu pakapās un attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma talsinieks Renārs Birkentāls un siguldietis Dāvis Rūķītis.

S16 grupā (1999./2000.gadā dzimušie) 2,4 kilometros uzvarēja pirmajā posmā nestartējusī madoniete Ieva Pūce, līdz ar to šoreiz ar otro vietu nācās samierināties viņas skolas biedrenei Angelinai Vavilovai, bet vēlreiz trešā bija Madonas 1.vidusskolas audzēkne Ramona Pētersone. Puišiem, pirmā posma uzvarētājam Raimo Vīgantam trenējoties Austrijā, 3,6 kilometru distancē pamainījās rezultāti, salīdzinot ar sprintu, un bija ļoti interesanta cīņa par uzvaru. Ļoti ilgu laiku vadībā spēcīga sastāva grupā atradās pirmais startējušais Kristaps Kārkliņš, taču brāļa panākumu V10 grupā viņam neizdevās atkārot, jo, tāpat kā sprintā, cīņā par piekto vietu siguldieti K.Kārkliņu par nieka tiesu apsteidza viens no pēdējiem startējušajiem Kalvis Krīgers no Madonas 1.vidusskolas. Ja abiem iepriekšminētajiem sanāca vairāku pozīciju kāpums, salīdzinot ar pirmo posmu, tad dažas vietas atkrita un negaidīti ārpus trijnieka palika pirmā posma otrās vietas ieguvējs Ilvars Bisenieks no Madonas, kamēr nemainīgi trešais bija madonietis Jēkabs Putniņš.

Vecākajā V18 grupā (1997./1998.gadā dzimušie), kas startēja beigās un sagādāja interesantu posma noslēgumu, 4,8 kilometru distancē stabila uzvara tika daugavpilietim Pāvelam Pancerko, kuram vēl pirmajā aplī līdzi turēja sprinta uzvarētājs Kristaps Nežborts, taču Siguldas tramplīnlēcējam beigās nācās ļoti iespringt, lai noturētu otro vietu, jo dažu sekunžu attālumā bija trešās vietas ieguvējs Konstantīns Bogdanovs no Daugavpils, bet vistuvāk godalgas nopelnīšanai Pļaviņu novadam bija ceturtās vietas ieguvējs Aleksandrs Jermakovs. Meitenēm 3,6 kilometros ātrākā bija šosezon pirmo reizi „S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātā startējusī Krista Razgale no Vecpiebalgas, bet triju dalībnieču cīņā par otro vietu madoniete Karīna Pētersone apsteidza Madaru Zaķi no Priekuļiem, bet aiz pjedestāla palika madoniete Līna Nagle.

Rezultāti apskatāmi šeit un šeit.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi