×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-03
Informācija par ielu, ietvju un autoceļu uzturēšanu ziemā; informatīvie tālruņi saziņai

Apvienojoties Siguldas pilsētai, Allažu, Mores, Siguldas pagastiem ar Inčukalna, Mālpils, Krimuldas un Lēdurgas pagastiem, Siguldas novada pašvaldībā spēkā esoši ir vairāki ielu un ceļu infrastruktūras uzturēšanas līgumi, tādēļ aicinām iedzīvotājus iepazīties ar teritorijām, kurās darbojas konkrēts darbu izpildītājs un informēt uzņēmēju par nepieciešamajiem uzlabojumiem, ja tādi konstatēti. Apkopts arī pašvaldības pārziņā esošo ielu un ceļu tīkls vairāk nekā 700 kilometru garumā, ar kuru var iepazīties zemāk pievienotajās saitēs.

Pēc Rīgas centra meteostacijas novērojumiem 2. decembrī sniega segas biezums Rīgā pieauga no 5 līdz 11 centimetriem, bet Siguldas novadā – līdz pat 20 centimetriem, līdz ar to intensīvā snigšana vairāku dienu garumā radījusi sarežģījumus ielu un ceļu infrastruktūras attīrīšanā no sniega ne tikai Siguldas novadā, bet visā Latvijā. Siguldas novada ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiek veikti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” prasībām un pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanas klasēm. Šajā kartē apkopota informācija par ielu un ceļu piederību Siguldas novadā – valsts, pašvaldība, privātīpašums, vai cits statuss. (Paskaidrojums SunGIS kartes lietotājiem: krāsu apzīmējumi ielu piederībai pieejami, ejot pa šādu ceļu: kreisajā pusē poga “slāņu pārslēdzējs”, tad zem izvēlnes “ielu, ceļu infrastruktūra” jāuzspiež uz burta “i”, kad atvērsies krāsu piederības apzīmējumi.)

Šie noteikumi paredz to, ka ziemas sezonā autoceļu pārvaldītājām pastāvīgos laikapstākļos uz A klases ielām un autoceļiem jeb galvenajām šosejām var būt 1 centimetra sniega vai ledus biezums, bet mainīgos – 6 centimetri. Uz B klases ceļiem jeb reģionālas nozīmes vai pilsētu maģistrālajām ielām patstāvīgos laikapstākļos sniega vai ledus kārtai nevajadzētu pārsniegt 4 centimetrus, bet mainīgos laikapstākļos – 8 centimetrus, savukārt uz C klases ielām pat 10 centimetrus. Jāatzīmē, ka uz autoceļa brauktuves mainīgos laikapstākļos atsevišķās vietās pieļaujami sniega sanesumi ar biezumu līdz pat 12 vai 20 centimetriem sniega.

Autoceļa kompleksā ietilpstošos gājēju ceļus (ietves), velosipēdu ceļus, pieturvietas, tuneļus, atpūtas vietas, stāvlaukumus no sniega ir jāattīra, ja sniega biezums pastāvīgos laikapstākļos ir lielāks par 6 centimetriem, bet mainīgos laikapstākļos – virs 10 centimetriem.

Pašvaldība ir noteikusi, ka sniega tīrīšana Siguldas novada pašvaldības ielu un ceļu tīklā tiek uzsākta jau naktī, lai līdz ar iedzīvotāju plūsmas sākšanos aptuveni plkst. 7.00, maģistrālās ielas jau būtu attīrītas no sniega, savukārt intensīvas snigšanas gadījumos tiek tīrīts pēc nepieciešamības un uzreiz pēc snigšanas beigām.

Siguldas novada ielu un ceļu uzturēšanu veic:

Siguldas pilsētā, Siguldas pagastā, Allažu un Mores pagastā, Turaidas ciemā un teritorijā ap Krimuldu pašvaldības ielu un ceļu ziemas uzturēšanu veic:

SIA “DGR serviss”, tālrunis 25486277

Siguldas pilsētā un Siguldas pagastā pašvaldības ietvju un laukumu ziemas uzturēšanu veic:

SIA “Hagberg”, tālrunis 25738833, Mores un Allažu pagastos – pašvaldības darbinieki

Krimuldas un Lēdurgas pagasta teritorijā, izņemot Turaidu, pašvaldības ielu un ceļu infrastruktūras ziemas uzturēšanu veic:

ZS “Mieļļēni”, tālrunis 29266364

Krimuldas un Lēdurgas pagasta teritorijā, izņemot Turaidu, pašvaldības ietvju infrastruktūras ziemas uzturēšanu veic:

Pašvaldības darbinieki, tālrunis 67976868

Inčukalna pagasta teritorijā pašvaldības ielu un ceļu infrastruktūras ziemas uzturēšanu veic:

VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs”

Inčukalna pagasta teritorijā pašvaldības gājēju ietvju infrastruktūras ziemas uzturēšanu veic:

Pašvaldības darbinieki un tehnika, tālrunis 29453100 un Gaujā – SIA “Vangažu namsaimnieks”

Mālpils pagasta teritorijā pašvaldības ielu un ceļu infrastruktūras ziemas uzturēšanu veic:

Pašvaldības uzņēmums “Norma K”, tālrunis 27728115

Mālpils pagasta teritorijā pašvaldības gājēju ietvju infrastruktūras ziemas uzturēšanu veic:

Pašvaldības uzņēmums “Norma K”, tālrunis 27728115

 

Siguldas novada pašvaldības nolīgtie uzņēmēji ik dienu veic gan ielu un ceļu, gan arī ietvju un laukumu tīrīšanu, un pašvaldība darba sanāksmē uzņēmējiem norādījusi uz procesiem, ko būtu nepieciešams efektivizēt, kā arī vietas, kurās nepieciešams kvalitatīvāks darbs. Uzņēmēji saņēmuši norādījumus par papildu tehnikas piesaistīšanas nepieciešamību, ko SIA “DGR serviss” jau apņēmies paveikt. Savukārt uzņēmumam SIA “Hagberg” nosūtīta pašvaldības pretenzija par to, ka Siguldas pilsētā un pagastā gājēju ietvju un laukumu tīrīšanā netiek nodrošināta iepirkumā prasītās tehnikas vienības, kas neveicina operatīva un kvalitatīva darba veikšanu.

Atgādinām, ka intensīvas snigšanas gadījumā, kāda tā bija novērota no 30. novembra līdz 3. decembrim, kā prioritātes attīrīšanai no sniega noteiktas maģistrālās ielas un ceļi, tās ielas un ceļi, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports, kas nodrošina piekļuvi slimnīcām, skolām, citām iestādēm, un tad prioritārā un klasēm atbilstošā secībā pārējās ielas.

Ar ielu un ceļu kartēm, kuras apsaimnieko pašvaldība un kurus valsts, aicinām iepazīties šeit:

Ar ielu un ceļu sarakstiem, kā arī klasēm iespējams iepazīties šeit:

 

Atgādinām, ka pašvaldība ir izsludinājusi vienotu iepirkumu par novada teritorijas ielu un ceļu uzturēšanu visās sezonās, bet tas aizkavējies Iepirkumu uzraudzības biroja procedūras dēļ. Kad iepirkums noslēgsies, tas paredzēs vienotu kārtību, kādā tiek uzturēti vairāk nekā 700 kilometri asfaltēto, bruģēto, grantēto un dubultās virsmas apstrādāto ielu un ceļu visā Siguldas novada teritorijā. Tāpēc līdz šim iespēju robežās pārņemtas esošās saistības un ievēroti līdzšinējie ielu un ceļu tīrīšanas noteikumi. Iepirkums sevī ietver ne tikai ielu un ceļu uzturēšanu ziemā un vasarā, attiecīgi attīrot no sniega vai greiderējot, bet arī ielu un ceļu infrastruktūras remontdarbus, kā arī apsaimniekošanas un atjaunošanas darbus. Pašvaldība izsludinājusi iepirkumu uz vienu gadu, ar tiesībām to pagarināt vēl uz četriem gadiem.

Plašāka informācija par ielu un ceļu uzturēšanu ziemā pieejama, rakstot uz e-pasta adresi celi@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26104188, nosaucot precīzu ceļa posmu, uz kura atrodas no ciematiem attālāk esošās mājas. Tāpat informāciju var nodot Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra klientu apkalpošanas speciālistēm, zvanot uz tālruņa numuru 80000388.


© www.sigulda.lv


Pasākumi