×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-10
Šonedēļ Siguldas novadā: Ziemassvētku koncerti, radošas un sportiskas aktivitātes un citi notikumi

Šonedēļ Siguldas novadā brīvdienu aktivitātēs varēs doties gan tie, kuri jau atraduši svētku sajūtu, gan tie, kuri vēl ir šo brīnumaino sajūtu meklējumos. Piektdien kultūras centrā “Siguldas devons” izskanēs šī gada pirmais Ziemassvētku koncerts, tajā svētku noskaņu radīs Marija Naumova, bet svētdien Mālpils Kultūras centrā būs klausāms mūziķa Raimonda Macata un vijolnieka Raimonda Ozola akustiskais koncerts. Tāpat mākslas cienītāji varēs apmeklēt Inčukalna Tautas namu, kur Krimuldas Tautas nama amatierteātris demonstrēs izrādi “Pansija pilī”, vai Krimuldas Tautas namu, lai piedalītos puzuru veidošanas meistarklasē. Sportiskie un azartiskie novadnieki varēs piedalīties bezmaksas slēpošanas nodarbībās, orientēšanās spēlē “Grinča Ziemassvētki” vai apmeklēt Siguldas Pilsētas trasi, kura šajās brīvdienās atklās ziemas sezonu. Mierīgu pastaigu cienītāji aicināti ielūkoties kādā no tūrisma maršrutiem Siguldas novadā, kuros iekļautas piknika un ugunskura vietas, klusai pabūšanai pie dabas.

Piektdien, 10. decembrī

No plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks tiešsaistes seminārs “Videi draudzīgas saimniekošanas iespējas un metodes augkopībā”. Tā laikā interesenti tiks iepazīstināti ar videi draudzīgām saimniekošanas vadlīnijām un metodēm, kas noderēs ikdienas darbos. Semināra tiešraidi varēs vērot arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Pierīgas konsultāciju biroja Facebook lapā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Krimuldas Tautas namā notiks puzuru gatavošanas meistarklase. Radošā nodarbība ir bez maksas, taču nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27737303. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” gaidāms skaists un melodisks Marijas Naumovas koncerts Gavilējiet zvaigznes”, kas iezīmēs svētku noskaņu un ļaus sajust brīnumaino. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena – 16–25 eiro,Siguldas novada ID karšu īpašniekiem 20% atlaide. Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs vai tiešsaistē.

 

Sestdien, 11. decembrī

No plkst. 10.00 ziemas sezonu atklās Siguldas Pilsētas trase.Ņemot vērā, ka slēpošanas trasē ir ierobežots apmeklētāju skaits, kalnu slēpotājiem un snovbordistiem nepieciešams iepriekš rezervēt laiku un iegādāties biļetes lietotnē Bookla. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā tiks aizvadīta pirmā bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība pieaugušajiem. Lai piedalītos nodarbībā, ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv. Vietu skaits nodarbībās ir ierobežots! Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 Inčukalna Tautas namā tiks demonstrēta izrāde “Pansija pilī”, kuru spēlēs Krimuldas Tautas nama amatierteātris. Izrādes laikā skatītāji varēs ieskatīsies Anšlava Eglīša Inciema atmiņu stāstā un senajos notikumos, kas atspoguļoti 1962. gada grāmatā “Pansija pilī”, nezaudējot rakstniekam raksturīgo ironiju. Ieejas maksa – 3 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 12. decembrī

No plkst. 15.00 līdz 18.00 Raganā varēs doties orientēšanās spēlē “Grinča Ziemassvētki”. Orientēšanās laikā būs vairāki kontrolpunkti ar dažādiem uzdevumiem. Ģimenēm, kas nolēmušas doties orientēšanās spēlē, nepieciešama viedierīce, kurā ieinstalēta lietotne QR kodu nolasīšanai. Uzdevumu lapas līdz plkst. 18.00 būs pieejamas pie Krimuldas Tautas nama egles.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā būs klausāms mūziķa Raimonda Macata un vijolnieka Raimonda Ozola koncerts, kurā izskanēs burvīgas melodijas akustiskās un elektriskās vijoles izpildījumā. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena – 10 eiro, arSiguldas novada ID karti 20% atlaide. Biļetes uz koncertu var iegādāties Mālpils Kultūras centra kasē.

 

Izstādes

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa savu Ziemassvētku stāstu pauž mākslinieka Ivara Mailīša radītais Ziemas pasaku mežs. Tāpat tur aplūkojami īpaši Ziemassvētku brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbur sirsnības un mīlestības piepildītas Ziemassvētku scenogrāfijas.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieces Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības”. Darbos attēloti teoloģiski sižeti, mākslinieces vīzijas, kuras viņu piemeklējušas lūgšanu laikā. Katru gleznu papildina īpaša Zanes rakstīta vēsts, kura paskaidro gleznās atainoto.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas”. Izstādē eksponēti ne tikai darbi no sērijas Pelēkās vielas”, bet arī gleznas, kas tapušas pēdējā gada laikā, un arī pa kādam senākam darbam, kas piestāv šim brīdim. Izstāde kultūras centra Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde “Dabas klātbūtne”. Izstādes darbos atrodami stāsti par liepu ziediem Lielupes krastā, kaķa noslēpumaino pasauli, Palermo kalniem, meža gariem un par pāreju no viena posma citā. Gleznas atspoguļo un atgādina par dabas klātbūtni visur, arī abstraktās lietās.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā skatāma Mākslas nodaļas 1. un 2. klases audzēkņu radīto darbu izstāde “Siguldas sniega stāsts”, kas rotā un rada svētku noskaņu skolas telpās. Izstāde apskatāma sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Siguldas novada bibliotēkā skatāmas vairākas izstādes – ilustratores Agijas Stakas ceļojošā izstāde, kurā eksponēti zīmējumi no daudzām bērnu iemīļotām grāmatām, literārā izstāde “Ceļš cauri nemieram uz mieru. Garīdzniekam, rakstniekam, sabiedriskajam darbiniekam Jurim Rubenim – 60” un izstādes bērniem “Blēņu stāsti”, “Dzīvnieku pēdas sniegā”, kā arī novadpētniecības izstāde “Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei – 35” un pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” audzēkņu darbi izstādē “Ziemas garša”.

Mālpils bibliotēkā apskatāma Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes “MMMM” un grāmatu izstāde “Literatūrzinātniekam, kritiķim Gunāram Bīberam – 90 (1931)”.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojamas divas literārās izstādes – “Ziemassvētku dzejolis” un “Ziemassvētku piedzīvojums”.

Lēdurgas bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Pasakainās piparkūkas”.

Allažu pagasta bibliotēkā apmeklētājiem pieejama izstāde “Ziemassvētki – gaismas laiks”.

 

Vienlaikus atgādinām, ka, apmeklējot sporta nodarbības un kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi