×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-22
Šonedēļ Siguldas novadā: Skulmju dzimtas un Valentīna Skulmes iepazīšana, sporta un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novads aicina apmeklēt Skulmju māju Mālpilī, kur varēs iepazīties ar radošās dzimtas vēsturi un oriģināliem eksponātiem, un koncertuzdevumu “Valentīns Skulme 100 vēstulēs”, ko par godu Valentīna Skulmes 100. gadu jubilejai piektdien un sestdien demonstrēs Mālpils Kultūras centrā. Sporta entuziasti varēs atbalstīt Latvijas valstsvienības U-18 volejbola komandu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī sportistus, kuri startēs Siguldas akvatlona sacensībās vai Latvijas čempionātā galda hokejā. Tāpat šajās brīvdienās aicinām apmeklēt novada kultūras centrus un bibliotēkas, kur iespējams piedalīties Bibliotēku nedēļas aktivitātēs un baudīt plašo izstāžu piedāvājumu.

 

Piektdien, 22. aprīlī

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 13.00 līdz 18.30 pie kultūras centra “Siguldas devons” norisināsies informatīvi izglītojošs elektrisko skrejriteņu izmantošanas drošības pasākums ““Bolt” elektrisko skrejriteņu diena Siguldā”. Pasākuma laikā ikvienam, kas sasniedzis 18 gadu vecumu, būs iespēja bez maksas izmēģināt elektrisko skrejriteni, izbraukt šķēršļu joslu, pārliecinoties par drošas braukšanas un skrejriteņa novietošanas principiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks viena no Bibliotēku nedēļas aktivitātēm, kuras laikā varēs satikties ar daiļdārznieku, selekcionāru Aivaru Irbi. Plašāka informācija par Bibliotēku nedēļas aktivitātēm novada bibliotēkās apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 un 17.30 Skulmju dzimtas mājās Mālpilī interesenti varēs doties ekskursijā, lai iepazītos ar radošās dzimtas vēsturi un mājā izvietotajiem oriģinālajiem eksponātiem gida pavadībā. Ekskursijas sākums no Mālpils Kultūras centra Nākotnes ielā 5, Mālpilī. Ekskursijas biļetes cena – 5 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 10% atlaide. Biļetes cenā iekļauti arī transporta pakalpojumi nokļūšanai uz un no Skulmju mājām. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit, kā arī Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 par godu izcilā aktiera Valentīna Skulmes 100. dzimšanas dienai Mālpils Kultūras centrā notiks režisora Kārļa Anitena koncertuzvedums “Valentīns Skulme 100 vēstulēs”. Pirms koncertuzveduma apmeklētāji varēs apskatīt Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltīto izstādi Mālpils Kultūras centrā. Biļešu cenas uz izrādi 15 eiro un 20 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit, un Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00, aizvadot pirmo maču, kurā savā starpā tiksies Igaunijas un Grieķijas valstsvienība, Siguldas Sporta centrā norisināsies CEV U-18 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs volejbolā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 23. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas stiepšanās nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Latvijas čempionāts nominācijām galda hokejā.

Plkst. 10.00 stāvlaukumā pie Siguldas pils kvartāla tiks dots auto orientēšanās sacensību “Garšu brauciens” starts. Šīs būs sezonas atklāšanas sacensības, kurās dalībniekiem būs iespēja iepazīt Vidzemes ražotājus Siguldā, Straupē, Cēsīs, Valmierā un Smiltenē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā un Sporta centra stadionā norisināsies Siguldas akvatlona sacensības, Latvijas čempionāta 1. kausa posms, kas būs arī Triatlona Latvijas kausa sezonas atklāšana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Krimuldas muižā notiks saruna cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” tikšanās. Tās laikā varēs ieklausīties literatūrzinātnieces Evas Eglājas Kristsones stāstījumā par Kārli Cilinski, kura saknes ir Turaidā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Lēdurgas estrādē norisināsies Zemes dienas talka “Pie septiņiem avotiem”.

Plkst. 11.00 pie Sidgundas bibliotēkas būs atvērta āra lasītava “Mācies, dari, iedvesmo!”. Ikviens aicināts piedalīties radošajās aktivitātēs, skaļajā lasītavā, kā arī baudīt bibliotēkas piedāvājumu un bērnu vokālās grupas “Zibsnis” uzstāšanos. Plašāka informācija par Bibliotēku nedēļas aktivitātēm novada bibliotēkās apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Turaidas muzejrezervātā norisināsies brīvdabas izstādes “Acīs krītoši burti” atklāšana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Krimuldas Tautas namā varēs noskatīties Henrika Ibsena drāmu “Heda Gablere”, ko demonstrēs kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” studijteātris “Aka” Ligitas Smildziņas režijā. Biļetes cena ir 3 eiro. Iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā, uzrādotSiguldas novada ID karti, tiek piemērota 20% atlaide. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.30, 17.00 un 17.30 Skulmju dzimtas mājās Mālpilī interesenti varēs doties ekskursijā, lai iepazītos ar radošās dzimtas vēsturi un mājā izvietotajiem oriģinālajiem eksponātiem gida pavadībā. Ekskursijas sākums no Mālpils Kultūras centra Nākotnes ielā 5, Mālpilī. Ekskursijas biļetes cena – 5 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 10% atlaide. Biļetes cenā iekļauti arī transporta pakalpojumi nokļūšanai uz un no Skulmju mājām. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit, kā arī Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” uzstāsies ģitārists Kaspars Zemītis un kamerkoris “MoonBeams” diriģentes Noras Kalniņas vadībā. Koncertprogrammā “Radīšana” skanēs pavasarīgi pastorāla mūzika korim un ģitārai.Biļešu cena no 10 līdz 20 eiro. ArSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Atlaide tiek piemērota arī mākslu skolas “Baltais flīģelis” izglītojamajiem. Atgādinām, ka atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā, koncerta dienā atlaide netiek piešķirta. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas Sporta centrā turpināsies CEV U-18 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs volejbolā, kurā Latvijas komanda tiksies ar Grieķijas volejbolistiem. Latvijas komandas sastāvā arī trīs siguldieši – Gustavs Auziņš, Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Mālpils Kultūras centrā notiks režisora Kārļa Anitena koncertuzvedums “Valentīns Skulme 100 vēstulēs”. Pirms koncertuzveduma apmeklētāji varēs apskatīt Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltīto izstādi Mālpils Kultūras centrā. Biļešu cenas uz izrādi 15 eiro un 20 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit, un Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 21.00 Allažu Tautas namā kopā ar grupu “Jauda” norisināsies pavasara balle. Galdiņu rezervācija un biļešu iepriekšpārdošana norit, sazinoties ar Allažu Tautas nama vadītāju, zvanot uz tālruņa numuru 26545054 vai rakstot uz e-pasta adresi ance.berze@sigulda.lv. Biļetes cena 7 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 6 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 24. aprīlī

Plkst. 10.00 ikviens aicināts piedalīties talkā un sakopt stadionu Peltēs, kur kvalitatīvi laiku varēs pavadīt novada bērni, mazbērni un jebkāda vecuma aktīvisti. Talkotāji aicināti līdzi ņemt darba sparu, labus jokus, grābekļus, cimdus, kapļus un dārza šķēres. Pēc kārtīgi padarīta darba talkotāji sildīsies ar karstu tēju un gardu zupu.

Plkst. 11.30 Lieldienu dievkalpojums Jāņa Kristītāja pareizticīgo draudzē, Lēdurgā.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas Sporta centrā notiks CEV U-18 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešā spēle volejbolā, kurā Latvijas komanda tiksies ar Igaunijas volejbolistiem. Latvijas komandas sastāvā arī trīs siguldieši – Gustavs Auziņš, Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas novada bibliotēkās līdz sestdienai, 23. aprīlim, iespējams piedalīties izlaušanās spēle “Ielauzies literatūrā”. Tās laikā Allažu, Inciema, Inčukalna, Jūdažu, Krimuldas, Lēdurgas, Mālpils, Mores, Sidgundas, Siguldas pagasta un Siguldas novada bibliotēkā interesentiem tiek piedāvāti atjautības uzdevumi, orientēšanās elementi telpā un literatūrā. Katrā bibliotēkā spēle ir veidota ar atšķirīgu saturu un stāstu. Tiem, kas izies šo spēli vismaz trijās novada bibliotēkās, pārsteiguma balva! Bibliotēku nedēļā visas Siguldas novada bibliotēkas būs atvērtas arī sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas Jaunās pils salonā eksponēta jauna izstāde “Digitālā plaisa”, kurā skatāmi siguldietes, mākslinieces anda_abstract jeb Andas Daubures darbi. Ekspozīcija caur abstraktajiem darbiem runā par cilvēku, dabu un mieru digitālajā laikmetā. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma krāšņa Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstāde “Maigās ilūzijas” un grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2021” nominēto un apbalvoto grāmatu izstāde, kuras scenogrāfijas autors ir Reinis Suhanovs.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē apskatāma Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Inčukalna Tautas namā skatāma Inčukalna mākslinieku kopas un Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu “Mākslas dienu 2022” izstāde “Otas trajektorija”.

Allažu Tautas namā skatāma mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”. Līdz šim ar mākslinieces darbiem varēja iepazīties viņas novadnieki un draugi, bet šoreiz ar savu pirmizrādi Sandra nolēmusi doties plašākā kultūras telpā un sadraudzības vārdā izvēlējusies apmeklēt Allažu Tautas namu.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās aplūkojama Siguldas novada mākslu skolu izstāde “TIK un TĀ”. Ekspozīcijās ar savu radošo un pedagoģisko darbību dalās Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skola un Mālpils Mūzikas un mākslas skola.

Mālpils bibliotēkā eksponēta izstāde “Viens no Skulmju dzimtas aktieriem. Valentīnam Skulmem – 100”.

Siguldas novada bibliotēkā eksponētas vairākas izstādes – dabas fotogrāfa un ģeogrāfa Jāņa Zilvera fotogrāfiju izstāde “Dzīvā daba Siguldā” un literārā izstāde ““Dzeja ir dvēseles daļa”. Dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai – 85”, “Kas ir mazais Bikibuks?”, “Mana slepenā dienasgrāmata. Svešiniekiem lasīt aizliegts!”, tematiskā izstāde “Kas Lieldienu zaķim groziņā?”.

Allažu bibliotēkā apskatāma Vijas Vāveres fotogrāfiju izstāde “Pavasaris rudā runča acīm” un tematiskā izstāde ““Pats ar savu vēju”. Leģendārajam režisoram un aktierim Uldim Pūcītim – 85”.

Inčukalna bibliotēkas apmeklētājiem līdz 22. aprīlim apskatei pieejama tematiskā izstāde “Lieldienas”.

Krimuldas bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Rakstniecei Ilzei Indrānei – 95”.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā līdz 26. aprīlim skatāma Ilzes Laizānes personālizstāde “Atdzimšana”, kā arī mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 3. klases audzēkņu darbu izstāde “Lūcijas Garūtas mūzikas krāsas”.

Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centra logos eksponēta mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 1. klases audzēkņu darbu izstāde “Lejā pie upītes zied zilās puķītes”.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

Turaidas muzejrezervātā no 23. aprīļa būs aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ekspozīcija ir kā veltījums rakstniekam un fabulistam Pērsietim viņa 160. jubilejā. Izstādes atklāšana notiks sestdien plkst. 15.00 pie Klaušinieku mājas. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā norisinās aktivitāte “Sēklu bibliotēka”, tās laikā tiek sniegta iespēja dārzkopjiem mainīties ar sēklām.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi