×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-24
Šonedēļ Siguldas novadā: Siguldas svētki, vokālās studijas “Siguldiņa” CD prezentācija un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē ar vērienīgu pasākumu programmu gan maziem, gan lieliem kopā svinēsim Siguldas svētkus! Vienosimies skaistos koncertos un kultūras notikumos, azarta pilnās sportiskās aktivitātēs, aizraujošās radošajās darbnīcās un tradicionālajā svētku gājienā. Kopā baudīsim svētku restorāna piedāvājumu un dienas noslēgumā – “iegriezīsim” vasaru kopā ar mūziķiem: “Big Al & The Jokers”, hip-hopa mākslinieku Fiņķi, “Citi Zēni”, “Sudden Lights”, un Dj Edgaru Berci. Svinēsim svētkus kopā!

 

 

Piektdien, 24. maijā

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks “La(p)sa” lasītveicināšanas nodarbība Siguldas pirmsskolas izglītības iestāžu grupām. Papildu informāciju var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv.

Plkst. 19.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies Riharda Čerkovska stāvizrāde “Manas bijušās”. Tas ir humoristisks stāsts par attiecībām starp vīriešiem un sievietēm. Par šķiršanos, nesaderību, krāpšanu, laimi un laimes ilūziju. Par meliem, iepazīšanos internetā un par to cik dažādi vīrieši un sievietes redz šo pasauli. Biļetes cena – 12,50 eiro. Biļetes pieejamas tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 25. maijā

No plkst. 9.00 Siguldas svētki.

  • No plkst. 9.00 Siguldas svētku tirgus un “Zum-Zum” stādīšanas darbnīca. Siguldas Sporta centra stadionā tikmēr norisināsies svētku spēles “Sarauj, Sigulda!”, kur ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai piedalīties un just līdzi komandu virves vilkšanas sacensībām, futbola un basketbola izaicinājumam, bet arī piedalīties “Džapsi Pizza” meistarklasē.
  • Plkst. 10.00 Siguldas pils dārzā notiks jaundzimušo godināšanas pasākums “Esmu dzimis Siguldas novadā”, bet vēlo rītu baudītājus modinās un ar muzikālu programmu priecēs Siguldas novada muzikālie kolektīvi programmā “Labrīt, Sigulda!”.
  • Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā no plkst. 11.00 līdz 12.30 Siguldas novada bibliotēka kopā ar “Ķepu Māju” un servisa suņu biedrību “Teodors” piedāvā akciju “Lasi ar suni”. Tās laikā būs iespēja iepazīties ar kanisterapiju, kā tā palīdz uzlabot veselību un lasītprasmi, un ikviens varēs izmantot iespēju lasīt priekšā suņiem.
  • Pie kultūras centra “Siguldas devons” Pils ielas pusē no plkst. 12.00 līdz 15.00 notiks novada amatiermākslas kolektīvu un citu radošo apvienību sarūpēts koncerts. Tajā pašā laikā no “Siguldas devona” Raiņa ielas puses sāksies muzikāla performance “Brīvrunu projekts iziet Siguldas ielās”, kur repa improvizācijas teātris dosies iepazīt Siguldu un piedzīvotos stāstus sarīmēs skanīgās etīdēs maršrutā “Siguldas devons”–Jāņa tirgus–Svētku laukums–Spieķu parks–Stacijas laukums.
  • Svētku laukumā no plkst. 12.00 sāksies preču zīmes “Radīts Siguldā” parāde, kur pirmoreiz aicināti piedalīties arī skolēnu mācību uzņēmumi. Vienlaikus Svētku laukumā notiks aktivitātes un spēles par visu videi draudzīgo – SIA “Jumis”, SIA “Latvijas zaļais punkts” un SIA “ZAAO” Dabas un tehnoloģiju parks “URDA” sadarbībā ar AS “AJ Power Recycling” piedāvās UPCYCLE darbnīcas, šķirošanas ABC meistarklasi,  foto sienu, virtuālo realitāti, “Izlaušanās istabu” un tikšanos ar Skudru Urdu. Labam noskaņojumam būs iespēja aplūkot prieku raisošus, estētiskus objektus – greizos spoguļus, ko piedāvā Baltijas dizaina aģentūra sadarbībā ar SIA “Very important party”. Bērni aicināti izspēlēt projekta “Siguldas parks” Lietu spēli “Pa-saule”, kas tapusi sadarbībā ar mākslinieku, Zīmējumu teātra režisoru Vari Klausītāju.
  • Biedrība “Cerību spārni” kopā ar draugiem “MAAjspēles” un “Royal Coffe” no plkst. 12.00 līdz 16.00 pirmo reizi pilsētas iedzīvotājiem un viesiem atvērs sava jaunā dienas centra pagalmu Lakstīgalas ielā 9.
  • Svētku laukumā plkst. 13.00 mazākos svētku apmeklētājus un viņu ģimenes iepriecinās muzikāla programma “Kā gurķīts ar dilli saderēja”. Pēc izrādes plkst. 14.00 vasarīgu enerģijas izlādi piedāvās Batutu fitness. Uz garšas parādi līdz svētku noslēgumam Siguldas svētku restorānā aicinās Siguldas un Rīgas–Gaujas reģiona labākie restorāni – “Ferma”, “Kokos”, “Mālpils muižas restorāns”, “Kungu Rija”, “Hotel Sigulda” restorāns un kafejnīca “Kaķu māja”.
  • Vienlaicīgi no plkst. 13.00 līdz 16.00 pusaudžiem un jauniešiem norisināsies Ausekļa ielas tusiņš, Ausekļa ielas posmā no Pils ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai un izzinošas aktivitātes Jaunrades centrā un Raiņa parkā. Ausekļa ielas tusiņā jauniešiem notiks interesanti hobiju un pieredzes stāsti, streetfood, simulācijas un virtuālās realitātes brilles, ziedu pušķu veidošanas darbnīca, īpašās fotosesijas ar retro velosipēdiem, hennas tetovējumu darbnīca, grafiti darbnīca un iespēja tuvāk iepazīties ar motocikliem (klubs “RC Frendi”). Savukārt, Raiņa parkā biedrība ”Freigarde” piedāvās kaut nedaudz iejusties viduslaiku gaisotnē, demonstrējot tā laika cīņu veidus, ieročus un bruņas.
  • No plkst. 13.00 līdz 17.00 Siguldas novada Jaunrades centrā notiks bišu viesnīcu darbnīca “Uzcel bišu viesnīcu”, ekspedīcija “Apputeksnētājiem pa pēdām” un sarunas ar entomologu Voldemāru Spuņģi.
  • Kamēr vieni pētīs Raiņa parku, citi varēs Svētku laukumā no plkst. 14.00 līdz 18.00 būvēt savu nākotnes Siguldu, veidojot lielformāta maketu. Dalībnieki varēs prototipēt iespējamās un nepieciešamās izmaiņas un redzējumu par dažādām pilsētas zonām, vajadzībām un nākotni.
  • Nākotne saistās arī ar jauniešiem, kuri Raiņa parkā no plkst. 16.00 līdz 18.00 tiek aicināti uz dažādām aktivitātēm! Uzstāsies breika jauniešu talanti no Siguldas un Cēsu breika deju grupas “Diverse Styles Crew”, Siguldas novada Jaunrades centra Mūsdienu deju grupas “Realise Style Crew” un hiphopa priekšnesumu iepriecinās mūzikas pārstāvis Eksis. Pasākuma laikā plkst. 17.00 ar priekšnesumiem aizraus arī Greentrials ekstrēmā velo komanda ar programmu, kas īpaši pielāgota Raiņa parka rampām.
  • Bet “Siguldas devona” vestibilā plkst. 16.00 notiks Indras Čeksteres grāmatas “Latvieša gads” atvēršanas svētki. Pasākumu kuplinās arī Siguldas folkloras kopa “Senleja” un Lēdurgas folkloras kopa “Putni”.
  • No plkst. 18.00 dzelzceļa stacijas laukumā sāksies pulcēšanās svētku gājienam; sākums – plkst. 19.00. Svētku gājiena maršruts: Pils iela–Raiņa iela–Cēsu iela–Siguldas Svētku laukums. Tradicionāli svētku gājiens noslēgsies, visiem dalībniekiem vienojoties kopdziesmā “Zied ievas Siguldā”.
  • Svētki turpināsies Svētku laukumā ar lielo koncertu – balli kopā ar grupām “Big Al & The Jokers”, hip-hopa mākslinieku Fiņķi, “Citi Zēni” un “Sudden Lights”, un Dj Edgaru Berci līdz plkst. 2.00 naktī. Tāpat no plkst. 18.00 ikviens svētku svinētājs savus prieka mirkļus varēs iemūžināt oriģinālā fotostudijā “Bounce” – 180 grādu palēninātas kustības video kabīne virs galvas. Lēnas kustības efekts var likt ikvienam izskatīties pasakaini, īpaši ar tik neredzētu kustību efektu.
  • Pie labiem laika apstākļiem svētku vakarā plānots pārlidojums ar gaisa baloniem.

 

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

Plkst. 10.30 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks Siguldas novada atklātais čempionāts 64 lauciņu dambretē “Sigulda Open 2024”. Plašāka informācija.

Plkst. 10.30 Inčukalna Galda hokeja līgas sacensības (8. posms) Inčukalna Sporta centrā.

Plkst. 12.00 Anšlava Eglīša ekspozīcijā norisināsies Anšlava Eglīša grāmatas “Lielais mēmais” atvēršanas svētki.

Plkst. 12.00 Siguldas 1. pamatskolas laukumā notiks Latvijas U8 meiteņu futbola čempionāta posms.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

 

Svētdien, 26. maijā

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Peldēšanas sacensības “Nemo kauss” (6. posms).

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī notiks Mājražotāju un amatnieku tirgus. Papildus informāciju var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 26677466 (Kristīne Jonīte) vai rakstot uz e-pasta adresi biedriba@malpilsiedvesmo.lv.

Plkst. 17.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” ikviens aicināts uz Elīnas Gruzniņas vokālās studijas “Siguldiņa” CD albuma “Dienas darbi” prezentācijas koncertu par godu vokālās studijas 10 gadu jubilejai. Pasākumā tiksimies sirsnīgās sarunās un mūzikā ar komponistu Jāni Šipkēvicu, dzejnieku Martu Pujātu, vokālās studijas dibinātāju un māksliniecisko vadītāju Elīnu Gruzniņu, pasākuma režisoru un moderatoru Kristapu Kiršteinu, mūziķiem Valteru Sprūdžu un Anriju Grinbergu un galvenajiem varoņiem dienas darbu veikšanā – vokālās studijas “Siguldiņa” dziedātājiem. Biļetes cena – 10 eiro,ar “S! Karti” 20 % atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40 % atlaide. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – Ainas Tobes akvareļu ceļojošā izstāde “Latviešu ābece. Pavasaris”.
  • Inčukalna Tautas namā – Inčukalna Mākslinieku kopas izstāde “Otas trajektorija 2024”.
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstādes “Experiments”.
  • Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas izstāde “Katram savs laiks”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Izstāde “Lai būtu, mums jāsaprot upe”; mākslinieku – Ināras un Ulda Liepas – Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas dizaina ekspozīcija.
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Putni”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Inas Vasiļjevas izstāde “Bez nosaukumiem”; Harija Jākobsona personālizstāde “Dzintara ceļš”.
  • Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” – Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “PA-VA-SA-RĪ”.
  • Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide.
  • Siguldas novada bibliotēkā – Mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”; “Pavasara izlaušanās spēle bibliotēkā” sākumskolas vecuma bērniem; spēle “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Latvijas Mākslas akadēmijas Grafiķu kalendāra izstāde.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas fotoizstāde “DABA. MIERS. ŪDENS.”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi