×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-24
Pieslēdzies vasarai – šajā nedēļas nogalē norisinās Siguldas pilsētas svētki!

Siguldas pilsētā šogad ar saukli „Pieslēdzies vasarai!” aizraujoši, radoši, muzikāli, burbuļojoši un garšīgi svinēsim Siguldas 811.dzimšanas dienu. Siguldas Svētku laukumā novadniekiem un viesiem 25. un 26.maijā būs iespēja piedalīties Gaisa balonu festivāla aktivitātēs, mākslinieku koncertos, zaļumballē, uzņēmēju prezentācijās un tradicionālajā svētku gājiena noslēguma pasākumā. Savukārt svētdien, 27.maijā, Dziesmu un deju dienas koncerts izglītības iestāžu audzēkņiem notiks Siguldas pilsdrupu estrādē. Aicinām novadniekus iesaistīties svētku un citās aktivitātēs, baudīt plašo programmu un uzgavilēt svētku gājiena dalībniekiem.

Uzmanību! Svētku laikā plānoti satiksmes ierobežojumi.

Piektdien, 25.maijā

Plkst.13.00 Uzņēmēju un mājražotāju izstāde Svētku laukumā. Tā pulcēs vairāk nekā 35 dažādu nozaru uzņēmējus, ļaujot novadniekiem un interesentiem iepazīties ar Siguldas novadā radītām precēm un pakalpojumiem. Ieeja – bez maksas.

Pilsētas svētku laikā, apmeklējot uzņēmēju un mājražotāju izstādi, aicina piedalīties spēlē „Aizrautīgo aplis”.

Plkst.16.00 Laimes svētki Zaļās Villas kvartālā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 „Vasaras garšu dārzs” Svētku laukumā. Tajā, apvienojot dažādu restorānu meistarību un novadnieku mīlestību uz ēdiena baudīšanu, Siguldas pilsētas svētkus nosvinēt varēs arī nesteidzīgā dārza romantikas atmosfērā, baudot Gaujas senlejas gleznainos skatus.

Plkst.18.00 Mazais bundzinieku samits Svētku laukumā. Tajā vairāki desmiti bundzinieku vienlaicīgi sinhroni izpildīs dažādas ritma kompozīcijas un dziesmas. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 „KasteKust” GIF kustīgo bilžu studija Svētku laukumā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.30 Latvijas mūziķu un diskžokeju ballīte Svētku laukumā.

  • plkst.18.30–18.40 DJ Alvis Still
  • plkst.18.40–19.30 „Neon Saturdays”
  • plkst.19.30–20.00 „Viņa”
  • plkst.20.00–20.15 akcijas „Siguldieši balso, siguldieši svin!” uzvarētāju apbalvošana
  • plkst.20.15–20.35 „Viņa”
  • plkst.20.35–21.35 Ozols
  • plkst.21.35–22.15 „Sudden Lights”
  • plkst.22.15–23.15 „Bermudu Divstūris”
  • plkst.23.15–00.30 DJ [Ex] da Bass

Ieeja – bez maksas.

Gaisa balonu festivāla aktivitātes – vakara lidojumi, balonu gaismošanās un degļu uguņošana.


Sestdien, 26.maijā

Plkst.9.30 Siguldas pilsētas svētku modināšana.

Plkst.10.00 Laimes svētki Zaļās Villas kvartālā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.10.30 Pludmales volejbola sacensību „Sigulda Open'18” sezonas atklāšanas posms Siguldas pludmalē. Ieeja – bez maksas.

Plkst.10.30 Skolu audzēkņu mākslas un jaunrades darbu labdarības gadatirgus Maija parkā. Tajā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti sociālā atbalsta centra „Cerību spārni” nodarbību telpas un zāles labiekārtošanai.

Plkst.10.30 Skolēnu fotogrāfiju izstādes „Viena diena Siguldā” atklāšana Maija parkā. Projekta laikā skolēni fotografēja, rakstīja savas pārdomas par pilsētu „Mana Sigulda”, veidoja izstādes plakātus, izmantojot bezmaksas tiešsaistes rīku Canva, kā arī paši noformēja savas fotogrāfijas un aprakstus uz lielajām planšetēm. Ieeja – bez maksas.

Plkst.11.00 Uzņēmēju un mājražotāju izstāde Svētku laukumā. Tā pulcēs vairāk nekā 35 dažādu nozaru uzņēmējus, ļaujot novadniekiem un interesentiem iepazīties ar Siguldas novadā radītām precēm un pakalpojumiem. Ieeja – bez maksas.

Pilsētas svētku laikā, apmeklējot uzņēmēju un mājražotāju izstādi, aicina piedalīties spēlē „Aizrautīgo aplis”.

Plkst.12.00 „Vasaras garšu dārzs” Svētku laukumā. Tajā, apvienojot dažādu restorānu meistarību un novadnieku mīlestību uz ēdiena baudīšanu, Siguldas pilsētas svētkus nosvinēt varēs arī nesteidzīgā dārza romantikas atmosfērā, baudot Gaujas senlejas gleznainos skatus.

Plkst.12.00 Latvijas Slēpošanas savienības 2017./2018.gada sezonas noslēguma pasākums Siguldas pilsētas trasē.

Plkst.12.00 „KasteKust” GIF kustīgo bilžu salons Svētku laukumā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.12.30 Siguldas uzņēmumu prezentācija „Pielaiko vasaru” Svētku laukumā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.13.00 Latvijas Operetes teātra muzikālā izrāde bērniem „Karlsons” Svētku laukumā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.14.30 Pecolli burbuļu laboratorija Svētku laukumā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.15.30 Kabrioletu sezonas atklāšanas parāde Svētku laukumā. Tajā būs apskatāmi 50 kabrioleti, tostarp „Cadillac Eldorado”, „Alfa Romeo Spider” un „MGA”. Pasākuma laikā būs ne tikai koša un krāsaina automašīnu parāde, bet arī dažādi priekšnesumi. Ieeja – bez maksas.

Plkst.16.00 Teātra nodaļas un studijas audzēkņu pirmizrāde „Pepija Garzeķe” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Ieeja – bez maksas.

Plkst.17.30 Siguldas pilsētas svētku viesu kolektīvu koncerts pie Vēja zvaniem. Piesalīsies Siguldas novada senioru deju kopas un draugi no Somijas.

Plkst.19.00 Siguldas pilsētas svētku tradicionālais gājiens „Ceļojums uz vasaru”. No plkst.18.00 notiek gājiena dalībnieku pulcēšanās dzelzceļa stacijas laukumā. Gājiens virzīsies pa šādu maršrutu: Pils iela Raiņa iela – Cēsu iela – Svētku laukums. Dalība – bez maksas.

Plkst.19.30 Siguldas pilsētas svētku gājiena dalībnieku sagaidīšana, aerofoto „Svētki ir gaisā!” Svētku laukumā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.20.00 Siguldas pilsētas svētku koncerts „Dzelzs Vilka vasarnīca” Svētku laukumā. Tajā piedalīsies grupa „Dzelzs Vilks”, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ģirts Ķesteris, Lauris Dzelzītis, Arturs Krūzkops, Arturs Gruzdiņš, Anita Intaite, Ira Krauja-Dūduma, vokālā studija „Siguldiņa”, kā arī „Jasmīnas koris”. Ieeja – bez maksas.

Plkst.22.00 Siguldas pilsētas svētku zaļumballe Svētku laukumā. Tajā spēlēs grupa „CoCo Orchestra”, uzstāsies Valters Frīdenbergs, Flame un Dj Edgars Bercis. Ieeja – bez maksas.

Gaisa balonu festivāla aktivitātes – vakara lidojumi, balonu gaismošanās un degļu uguņošana.


Svētdien, 27.maijā

Plkst.9.30 Laimes svētki Zaļās Villas kvartālā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.10.00 Siguldas svētku maršruta „Fatbike” piedzīvojumu izbrauciens gida pavadībā. Aktivitāte, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – bez maksas. Pārējiem – Fatbike divriteņa īre – 14,50 eiro. Izbraucienā novadnieki aicināti piedalīties ar saviem velosipēdiem, tomēr dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ interesenti aicināti pieteikties savlaicīgi, sūtot vārdu un dalībnieku skaitu uz e-pasta adresi fsc@sigulda.lv.

Plkst.13.00 Siguldas svētku maršruta „Fatbike” piedzīvojumu izbrauciens gida pavadībā. Aktivitāte, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – bez maksas. Pārējiem – Fatbike divriteņa īre – 14,50 eiro. Izbraucienā novadnieki aicināti piedalīties ar saviem velosipēdiem, tomēr dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ interesenti aicināti pieteikties savlaicīgi, sūtot vārdu un dalībnieku skaitu uz e-pasta adresi fsc@sigulda.lv.

Plkst.16.00 Dziesmu un deju dienas bērnu un jauniešu koncerts „Zaļā pļavā” Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncertā dziedās pieci kori no Siguldas 1.pamatskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas, dejos 24 deju grupas no Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas deju kolektīva „Vizbulīte”, Siguldas 1.pamatskolas deju kolektīva „Purenīte”, Allažu pamatskolas deju kolektīva „Avotiņi” un Laurenču sākumskolas. Koncertā muzicēs arī Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”, bet koncerta programmu vadīs Mākslu skolas Teātra nodaļas audzēkņi. Ieeja – bez maksas.

Izstādes

  • Izstāde „Arhitekts Gunārs Jansons (1928–2013) un Turaidas pils atjaunošana” Turaidas muzejrezervātā.
  • Gleznotājas Ilzes Neilandes darbu izstāde Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.
  • Latvijas simtgadei veltīta rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā.
  • Gleznotājas Daces Saulītes gleznu izstāde Dienas centrā.
  • Novadpētniecības izstāžu cikla „Siguldas pagasts laika lokos” izstāde „Siguldas pagasts toreiz un tagad” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā.
  • Ingas Rozenbaumas gleznu izstāde „Manas dvēseles krāsas” Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Mākslinieces Daces Saulītes porcelāna kolekcijas izstāde Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Imantam Ziedonim veltīta literārā izstāde „Pasaku krāsainā burvība” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Literārā izstāde „Mana skaistā Latvija pavasara noskaņās” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Zigurda Zuzes grafiku, Voldemāra Gudovska akvareļu un Aivara Riekstiņa emaljas un rotu izstāde kultūras un mākslas telpā „Siguldas tornis”.
  • Siguldas 1.pamatskolas audzēkņu darbu izstāde „Siguldas bērnu sveiciens Latvijai” Siguldas pagasta Kultūras namā.
  • Vijas Vāveres foto izstāde „Putni” Allažu pagasta bibliotēkā.
  • Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” izstāde „Tautas izcīnīti svētki”. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena Siguldas novada bibliotēkā.
  • Izstāde „Grāmatas par laikiem un stiprām personībām”. Rakstniekam un publicistam Ērikam Hānbergam – 85 Siguldas novada bibliotēkā.
  • Novadpētniecības izstāde „Siguldas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai – 95” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Mākslu nodaļas audzēkņu datorgrafikas darbu izstāde „Trīs gadi ar peli” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.
  • Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde „Māmiņas portrets” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.
  • Siguldas novada Jaunrades centra audzēkņu darbu izstāde Siguldas novada bibliotēkā.
  • Izstāde „Simts dzīparos” Jāņa Poruka ielā 11, Siguldā.
  • Izstāde par Pirmā pasaules kara kaujām Mores pagastā pirms 100 gadiem Mores kauju muzejā.


Siguldas pilsētas svētku publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā Pašvaldība” – Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi